Báb kavalkád felnőtt módra

Minden gyerek bábozik, ha máshol nem is, az óvodában mindenképp. Csakhogy a bábművészetet nem csak a gyermekek élvezhetik, egy jó darab kimondottan szórakoztató lehet a felnőttek számára is. Erre szeretné felhívni a figyelmet a Sirály, mely március 19-e és 22-e közt bábfesztivált rendez a nagykorúaknak.

A báb nem szórakoztató eszköz, hanem vizuális művészet - ezt sugallja a Bábel - Kortárs Felnőttbáb Kavalkád című fesztivál. A köztudatban a báb inkább gyerekjátékként él, holott ugyanolyan értékes és komoly műfaj, mint a többi teátrális kifejezési mód.

A fesztivál szervezői azt szeretnék elérni a változatos bábelőadás-programsorozattal, hogy egy életre kiverjék a felnőttek fejéből az óvodai bábélményeket, és megismertessék velük a felnőtt-témájú, komolyabb hangvételű bábművészetet.

A báb kavalkád Sarkadi Bence egyszemélyes produkciójával, a Figura Ex Machinával indul csütörtök este hét órakor a Sirály Galériában, és még aznap este láthatja a közönség Kovács Júlia és Arno Delicata bábművészek az Emlősök nyelvtana című előadását, melyben egymás álmában betöltött szerepeinket boncolgatják.

A belépés ingyenes.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.