B. B. King Budapesten koncertezik

B. B. King július 16-án a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik. A 14 Grammy-díjjal és más kitüntetésekkel elismert blueskirály One More Time című turnéjával érkezik hozzánk.

Riley B. King 1925-ben született Mississippi állam egyik gyapotültetvényén. Gyerekkorától kezdve zenélt, majd 22 évesen Memphisbe költözött, ahol hamarosan állandó rádiós fellépési lehetőséget kapott. Ekkor kezdte magát Blues Boy Kingnek nevezni, és később ebből lett a ma is használt B.B. King művésznév. Hamarosan elkészült első lemeze is, amelyet azóta több mint 50 követett. Ezek többsége klasszikus blues, de néhány slágere az R&B és a pop slágerlistákra is felkerült.

Zenéje mégsem rádiókba való, sokkal inkább koncertekre - ennek szellemében évi 275 koncertnél nem adott kevesebbet az ötvenes évek óta, volt olyan év, amikor 342 koncertet csinált végig zenekarával.


2006-ban már elvileg búcsút vett az euróapi közönségtől, így a mostani koncertsorozatról sem lehet kijelenteni, hogy biztosan az utolsó, de a turné címe erre utal: One More Time (Még egyszer). Így a bluesrajongóknak feltétlenül érdemes ellátogatni az Arénába július 16-án.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.