Az ulti a múlté

A TV 2-n hat híresség kártyázik egymással, a partikat Korda György és Nacsa Olivér közvetíti, a lassanként kiesőket Balázs Klári kérdezi egy szomszédos szobában. Amúgy nem haszontalan, csak felesleges műsor ez. Aki eddig nem tudta a póker szabályait, most már tudja.


Televízió

 


- Klárikám, ebből mi lesz? - kérdezi Korda György a TV 2 Pokertstars.hu című sztárpókerműsorának legelején, még a kaszinó elé begördülő nagy, fekete autóban, és noha egyelőre csak a pikk és a treff színe (fekete) felett morfondírozó másik műsorvezető, Nacsa Olivér bénázására utal tágra nyílt szemekkel, a tőle megszokott, túl színpadias tónussal, lényegében az éjszakába kérdez bele, tőlünk is kérdezi, mi lesz ebből.
Hazánk mint Klárika.


Mi lesz ebből, Magyarország?


Egy ideje, ha frekventált estéken benéz az ember némely frekventált szórakozóhelyekre, jó eséllyel pillant meg színes plasztikkorongokból emelt tornyok mögül vizsla szemekkel körbetekingető kocsmatöltelékeket, száll a füst, söröskorsó koccan söröskorsónak, itt kacaj, ott hörgés, amott harsány „ász drill". Kis túlzással: pókerezik az egész ország, a Texas Hold 'em az új gombfoci. Az ulti a múlté.


A TV 2-n hat híresség kártyázik egymással, a partikat Korda György és Nacsa Olivér közvetíti, a lassanként kiesőket Balázs Klári kérdezi egy szomszédos szobában. A hat közül egy az est végére 100 ezerrel lesz gazdagabb, fél tucat ilyen forduló után pedig két szerencsés civil is csatlakozhat majd a legjobbak csapatához, a tét akkor már egymillió.


Amilyen természetes, hogy világhódítás közben a póker tévés látványosság lett, legalább olyan kár lenne a TV 2-től azt várni, hogy - a sportcsatornákhoz hasonlóan - komoly játékosok komoly meccseit közvetítse. Mert egyrészt ki dönti el, hogy a póker komoly dolog-e a magyar kommerszben?

Másfelől meg: vajon hol vannak azok a komoly emberek? A kérdés elillan, mikor az inzerteket szerkesztők jóvoltából megtudható, hogy F. Anettka kedvenc színe a piros, Bódi Guszti beceneve Kígyó, és nyert már pókerversenyt, Janicsák István most „szexi koktél helyett lapokat kever". Játszik még Novák Heni, a Jóban Rosszban Lindája, Molnár Anikó, aki még mindig keresi a párját (a párját... muhaha), valamint Pintér Ibolya veresegyházi asszonykórustag, akiről kiderül: a plébánián gyakorolja a pókert.


A TV 2 Pokerstars.huja egy alany és állítmány nélküli mondat, amit afféle posztmodern gesztusként is értelmezhetnénk akár, de itt most alighanem inkább csak unalomból űzött, bicsakló vonalvezetésű patchwork melóról van szó. Nincs szinte egyetlen leosztás sem, amit nyugodtan végigjátszanánk, mindig kell valami álbölcsesség, egy sehová sem vezető snitt, mert ez a műfaj ilyen, gyakran snittelős.

Amúgy nem haszontalan, csak felesleges műsor ez. Aki eddig nem tudta a póker szabályait, most már tudja, ez oké. Az is oké, hogy Korda György hozza Korda Györgyöt. Az viszont nem oké, hogy Nacsa Olivér is Korda Györgyöt hozza, akit tényleg nagyon szeretünk, meg minden, de egy talán mégis elég belőle egy stúdióban.

Ha pókerlecke kell, maradunk inkább a Sport 1en, szintén Gyuri bácsival, és ParaKováccsal, az asztaloknál meg - közepesen híres magyar izék helyett -Tony Bloommal, Howard Ledererrel és a többiekkel. Hogy a Szentkirályi utcai krimóban tökéletes angolsággal, flegmán köphessük be, mikor még gurulnak a zsetonok, hogy all in, my friends, all in.

 

Póker sztárok
Póker sztárok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.