Az örökségvédelem friss gyümölcse

A műemlékvédelem, a műtárgyvédelem, a régészet idei tevékenységét összefoglaló kiállításnak péntektől újra az Örökség Galéria (Budapest, I., Táncsics Mihály utca 1.) ad otthont.

A régészeti feltárásokról, művészettörténeti, irattári kutatásokról, restaurálásokról, helyreállításokról, új védésekról kapnak képet azok, akik végigpásztázzák a tablókat. Kiemelt szerephez jutottak a budapesti műemlékek, a fürdő-helyreállítások, valamint az autópálya építések nyomvonalán folytatott ásatások. Látható néhány újonnan védett műtárgy, múzeumok, közgyűjtemények idei szerzeményei, illetve az állami elővásárlási jog lehetőségével beszerzett műtárgyak. Mindeközben a kivetítőn a terület jelentősebb programjait bemutató képsorok futnak.
A tárlatot – amely december 19.-február 1-je között látogatható – a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság, a Magyar Építészeti Múzeum, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága hozta létre.
A kiállítással azonos időben megjelenik a Mustra 2008 című kötet, amelynek anyaga a könyvhöz mellékelt DVD-n is megtalálható.
Érdemes ellátogatni az épületben található Pincegalériába is, mert itt a www.muemlekem.hu fotópályázatának nyertes képeit lehet átböngészni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.