Az ír papsztároknak nem kell a gázsi

Karitatív célokra kívánja fordítani lemezéből származó bevételét három észak-írországi római katolikus pap. The Priests nevű trió lemeze novemberben jelent meg, s a három lelkész dalai máris rendkívül népszerűek szerte a világon.

                                                                              Eugene, Martin és David atya

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Eugene O'Hagan, Martin O'Hagan és David Delargy egészen   fiatalon kezdett együtt énekelni, miközben papi hivatásukra készültek. Kezdetben nem is sejtették, hogy egyik felvételük eljut a Sony BMG kiadó londoni igazgatójához, aki azonnnal 1 millió font értékű lemezszerződést ajánlott nekik.

A lemez november 17-én került piacra, s rögtön a világ harminc országában jelent meg Európában, Amerikában és Ázsiában. A tizennégy dal között jól ismert, spirituális ihletésű, tradicionális dalok vagy klasszikus zenei átiratok hallhatók. Felkerült  korongra többek között a Schubert Ave Mariája, az Ó, szent éj és Cézar Franck Panis Angelicusa.

A lemez producere az a Mike Hedges, aki dolgozott  korábban a U2 és a Manic Street Preachers együttessel. Az albumot, amelyen a római Filharmonikus Akadémia kórusa is közreműködik, Írországban és Vatikánban, a Szent Péter-székesegyház kápolnájában. A lemez elkészültét támogatta a Vatikán is.

Írországban listavezető és háromszoros platinalemez lett az album, Svédországban platinalemez és 4., Angliában 5. helyezett a listákon.  De a legjobbak közé került Norvégiában, Spanyolországban és Finnországban is.

A három éneklő pap világszerte szenzáció, foglalkozott velük a Time magazin és több nemzetközi TV-csatornán is feltűntek azóta. A papok egyébként mind a mai napig gyakorolják papi hivatásukat, miséket, esküvőket, temetéseket és keresztelőket tartanak szülővárosukban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.