Az In Flames Budapesten

A death és thrash metal, pontosabban azok dallamosabb irányzatának egyik legfontosabb együttese ad koncertet április 1-jén Budapesten: a többszörös Grammy-díjas svéd In Flames a Petőfi Csarnokban lép fel.

Az 1990-ben Jesper Strömblad által alapított göteborgi csapat jövőre ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját, ezalatt számtalan zenekarra volt hatással.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat


Az In Flames világszerte több mint kétmillió albumot adott el, többször nyert Grammy-díjat. Az 1999-ben kiadott Colony című lemez óta stabil felállással alkotó, világszerte teltházas koncerteket adó csapat az évek során mind az Egyesült Államokban, mind pedig Japánban az egyik legnépszerűbb melodikus death metal együttessé nőtte ki magát. Anders Friden és zenekara korábban a Sziget fesztivál nagyszínpadán is nagy sikert aratott.


Az In Flames 2007-ben kiadott, Come Clarity című albumán szereplő Take This Life helyet kapott a Guitar Hero III videojátékban is, amelyet minden idők legjobban fogyó játékának tartanak, eddig több mint hatmillió eladott példánnyal.


A tavaly áprilisban megjelent legutóbbi albumot, az A Sense of Purpose-t saját stúdiójukban rögzítették, a produceri feladatokat is ők végezték el. Az lemezből a megjelenés után nem sokkal már több mint 400 ezer példányt adtak el.


A szervező Hammer Concerts tájékoztatása szerint a mostani budapesti fellépést - ahogyan a turné többi helyszínén is - különleges látványelemekkel teszik még emlékezetesebbé.


Az In Flames előzenekara a Petőfi Csarnokban a hazai Superbutt lesz, amely a közelmúltban új nagylemezzel (You and Your Revolution) jelentkezett. A Superbutt a svéd zenekarral közös miniturnét bonyolíthat le, Budapest mellett olyan helyeken is felléphetnek velük, mint a szlovén főváros, Ljubljana vagy a csehországi Zlin.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.