Az igazi rocker az első próbán meghal

Aki bújt, aki nem: jön Ganxsta „kemény tojás” Zolee, Mester „lágy tojás” Tomi, Papp „kinder tojás” Szabi és Tóth „tükör tojás” Tibi közös produkciója.

Nem is akármilyen: a Jack Jack zenekar ötlete egy Szigetes italozáson fogant a Kartel főkolomposa fejében – akárcsak a becenevek –, hamar meg is osztotta Mester Tamással s a kezdetben viccnek szánt gondolathoz gyorsan megtalálták a basszusgitárost és szólógitárost is.

Sőt, a megfelelő szponzor is megkerült a Jack Daniel's forgalmazójának személyében, aki minden földi jóval ellátta a rocknégyest. Mivel a koncepció szerint a különböző bandákat erősítő zenészek három hónapra összeköltöznek, hogy közös lemezt kerekítsenek, nem kellett különösebben isteni szikra, hogy mindezt filmre is rögzítsék. Stúdió, kaja, pia, haverok: minden adott volt a tivornyázó rock-alkotótáborhoz – s egy kellően eseménydús – bár a producerek szándéka szerint ezzel együtt szalonképes – rockumentumfilmhez.

Forgatókönyv nem volt, csak némi kötelező csevej egy pszichológusnővel és alkalmi irányítgatás, mely híján talán el se jutottak volna a feladathoz: szöveget írni, dalt szerezni, koncertet próbálni. Ha jó hónapos agysejtpusztítás után, de sikerült is. Megszületett hét angol nyelvű, többé-kevésbé rádióbarát dal mindennapi érzésekről, szabadságról, szerelemről meg egyéb mikroforradalmakról. A végeredményről bárki saját szemével-fülével meggyőződhet a Jack Jack film- és lemezbemutató buliján szerdán este a Körcsarnokban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.