Az idén is lesz Talentométer

A 2011-es tehetségkutató sikere után 2012-ben ismét lesz Talentométer tehetségkutató. Immár hat műfajban várják a szervezők a nevezéseket a talentometer.hu honlapon március 31-ig, a közönségszavazás április 22-ig tart. Az elődöntőkkel egy időben, vagyis május-június folyamán nem csupán könnyűzenei, de borászati Talentométerre is sor kerül, amelyen Magyarország legtehetségesebb és legjobb fiatal, 35 év alatti borászait keresik.

A tavalyi Talentométerre közel 650 zenekar és előadó nevezett, a hónapokon át zajló, valóban monstre válogatók, koncertek, elő- és középdöntők során kiderült: elemi igény van egy ilyesfajta tehetségkutatóra. A cél továbbra is az, hogy nyilvánossághoz jussanak ezek a produkciók.

Az Inner Spring trió tavaly a középdöntőbe jutott
Az Inner Spring trió a középdöntőben is felléphet

A tavalyi díjazottak az A38 közlemény szerint okosan használták ki a helyezésekkel járó lehetőségeiket, néhány kivélteltől eltekintve szép karriert futottak be.

A szervezők remélik, hogy az idei, 2012-es tehetségkutató legalább akkora siker lesz, mint a tavalyi. „Okulva az elmúlt évi verseny tapasztalataiból, némi változtatással indítjuk útjára a sorozatot. Az öt műfajt kissé átalakítottuk, a korábbi rock/metál kategóriát kettébontottuk pop/rock és különálló metál kategóriára, illetve összevontuk az elő- és középdöntőket. Így egy rugalmasabb, gördülékenyebb és változatosabb tehetségkutató sorozatra kerül sor” – fogalmaz a közlemény.

„A nevezési idpőszak lezárulta után a zsűrik által műfajonként kiválasztott, illetve a közönség által szavazással a döntőbe juttatott 10-10 (tehát összesen 60) zenekar és előadó szakmai zsűri és értő közönség előtt, élőben bizonyíthat a júniusig tartó koncertsorozat folyamán, az A38 Hajón. A koncertsorozatot a június 17.-én tartandő döntő és gála koronázza meg, amelyen kiosztjuk a díjakat, és bemutatkoznak a döntőbe jutott zenekarok.”

A műfajonként háromtagú zsűrit az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt., a sorozat támogatója delegálja, a grémiumok elnöke pedig minden esetben az adott zsáner jeles, elismert képviselője.

A dzsessz kategória elnöke Harcsa Veronika, az elektronikus/live acté Barabás Lőrinc, a pop-rock produkciókról Kovács Krisztián, a Fish! Tagjának vezetésével dönt a zsűri. A metál kategóriában a superbuttos Vörös András, a hiphop/reggae-ében a Ladánybene 27 tagja, László M. Miksa, a világzene/népzene kategóriában pedig Pál István Szalonna viszi majd a szót.

A döntőbe jutókra értékes szakmai díjak és nyeremények, tévéfelvétel, klipforgatás, stúdióidő, koncertturné és egyéb lehetőségek várnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.