Az ex-Krétakörösök meglepetése

Katasztrofális vígjáték a műfaji meghatározása a Krétakör színházi előadásából forgatott filmnek: A Nibelung-lakóparknak. A Mundruczó Kornél rendezte produkció kapcsán szombaton beszélgetéssel, vasárnap Krétakörös meglepetéssel és koncerttel készülnek a KINO-ban.

Térey János azonos című drámája alapján készült A Nibelung lakópark elnevezésű produkció, amelyet először a budai Sziklakórházban, majd az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet elhagyott falai között játszott a Krétakör Színház. Ez utóbbi helyen, azaz a Lipóton forgatott az előadásból filmet Mundruczó Kornél.

A korrajznak beillő drámában Térey - a wagneri hagyományt felelevenítve - egy mítosz kereteiben ad hírt a mai Magyarországról. A bajban lévő világot egy lakópark jelképezi. A történet szerint: a félisten Hagen bosszút esküszik a hatalomra jutottak ellen, akik nélkülözik őt birodalmuk vezetésében. Cinkostársaival úgy dönt, hogy a világ megérett a pusztulásra. Terrortámadásokkal tartja félelemben az elkényelmesedett polgárokat; persze ők is bukásra vannak ítélve.

A moziban olyan színészeket szerepelnek, mint Csákányi Eszter, Láng Annamária, Péterfy Bori, Sárosdi Lilla, Tóth Orsi, Bánki Gergely, Gyabronka József, Katona László, Nagy Zsolt, Rába Roland, Scherer Péter, Somody Kálmán, Terhes Sándor, Tilo Werner.

A bemutatóhoz kapcsolódik a KINO Nibelung-hétvégéje. Szombaton négytől vetítik a mozit, utána Téreyvel és Mundruczóval beszélget Báron György filmesztéta, filmkritikus. A másnapi, este héttől kezdődő vetítés után a Krétakör ex-társulata ad meglepetés-műsort, majd a Krétakör Színésztánczenekar „bővített kiadása" kóruskoncertezik a kávézóban.

A Nibelung-lakópark
A Nibelung-lakópark, Niebelung, Péterfy Bori,

A Krétakör DVD-n is megjelenteti A Nibelung-lakóparkot.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.