Az év könyvtára vérét is veszi az olvasóknak

Sokrétű és fontos szolgáltatásokat kínál a kistelepüléseknek, ugyanakkor számtalan szokatlan programot is szervez az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, amely elnyertel az idén az „Év Könyvtára” címet és az azzal járó egymillió forintot. Az elismerést Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, az intézmény igazgatója vette át Schneider Márta kulturális szakállamtitkártól szerdán, Budapesten.

- Ebben a könyvtárban az emberi kapcsolatok állnak a középpontban – jelentette ki a cím átadásakorSchneider Márta. Az Év Könyvtára címre – amelyet 1996 óta adnak ki – a korszerű működési formákat alkalmazó, minőségfejlesztési programok eredményeit használó, magas szintű szolgáltatásokat nyújtó könyvtárak pályázhatnak.

 Az egriek – a szakmai bíráló bizottság indoka szerint – ennek a kritériumnak maximálisan megfelelnek. Többek között átgondoltan fejlesztették informatikai rendszerüket, minden munkafolyamatot gépesítettek, a könyvtári minőségfejlesztési programokban 2005-től aktívan részt vesznek, kulcsfontosságú munkafolyamatokra kidolgozták saját minőségbiztosítási rendszerüket.

 Működésük hangsúlyos elemei: a partnerközpontúság, a látogatók megszólítása, a PR és a marketing. Folyamatosan mérik a használói elégedettséget, a visszajelzések nyomán pontosan ismerik az olvasói igényeket, így azonnal reagálhatnak az elvárásokra.

 A személyes kommunikáció érdekében felhasználják a hagyományos és az elektronikus tájékoztatás minden eszközét. Sőt olyan akciókat is szerveznek, mint például véradás a könyvtárban, amellyel Guinness-rekordot akartak felállítani. Továbbá könyvtár-túrára hívták az érdeklődőket a Kulturális Örökség Napjain, baba olvasójegyet hoztak létre és nagyi-net tanfolyamot szerveztek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.