Az A38 vezeti a Lonely Planet szavazását

Novemberben indult és február 21-ig tart az egyik legpatinásabb útikönyvkiadó, a Lonely Planet közönségszavazása 100 nagyszerű klub címmel. A versenyben számos remek klub és bár vesz részt, ezért nagy dicsőség, hogy ezekben a pillanatokban a budapesti kulturális központ és szórakozóhely, az A38 Hajó áll az élen, csaknem hétezer szavazattal.

A Lonely Planet közel harminc éve, 1973-ban indult szó szerint világhódító útjára, amikor a brit születésű, ám Ausztráliában élő Tony Wheeler megírta első útikönyvét. Az elősorban hátizsákos turistáknak íródott bédekker-sorozat túlzás nélkül divatot teremtett és egy teljes paradigmát határozott meg: a nyolcvanas évek maghatározó turisztikai forradalmát, a „backpackers”-időszakot. Alapos, átfogó, bennfentes és naprakész információk, könnyű kezelhetőség, precizitás és pontosság – elsősorban ezeknek köszönhető a sorozat óriási sikere. A kiadóvállalat a kétezres évek elejére a legnagyobb útikönyvkiadóvá nőtt, és 2011-ben a BBC kizárólagos tulajdonába került.

A Lonely Planet évek óta nagy sikerrel rendezi meg 100 nagyszerű klub elnevezésű versenyét. Az idei versenybe, története során először Budapest egyik meghatározó kulturális intézménye, koncertterme és szórakozóhelye, az A38 Hajó is bekerült. Nemcsak bekerült, de a célegyenesbe érve, három héttel a szavazás zárása előtt tisztes előnnyel vezeti is azt.

A verseny oldala itt látható.

(Forrás: kultura.hu)

Forró hangulat az A38-on
Kocsis Zoltán 2010.10.28. Digitális 2010. október 28. A38-as hajó. Nagy Feró és a Beatrice koncertje. Fotó: Kocsis Zoltán
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.