Az új Szellemirtók lehet az év legnagyobb bukása

Melissa McCarthy-nak nem tetszett az új Szellemirtók előzetese, a véleményének hangot is adott, de a színésznőt a gyártó stúdió képviselői biztosították arról, hogy senkit sem érdekel a véleménye – nyilatkozta a színésznő a The John, Jay & Rich Show nevű rádióshow-ban. Sőt, még lelkesen pontosított: amikor megkérdezték, hogy tetszik neki, annyit mondott, „egészen zavarba ejtő”. Amikor éreztette, hogy a szó negatív értelmében gondolja, amit mondott, egyszerűen nem vették komolyan.

Pedig lehet, hogy jobban tették volna, mivel a múlt hét óta a YouTube-on mintegy 600 ezer „nem tetszik” szavazatot szedett össze az elvileg kedvcsinálónak szánt mozis beharangozó. A pozitív visszajelzések csak 200 ezer körül vannak, így a Szellemirtók trailere felkerült a videómegosztó honlap minden idők leggyűlöltebb tartalmai közé.

McCarthy egyébként még elárulta, hogy a Szellemirtók nem az Ivan Reitman rendezte, azonos című 1984-es kultikus film remake-je lesz, hanem reboot. Azaz, mintha az előzmények meg sem történetek volna, igaz, azért az nem kicsit zavarba ejtő, hogy a gyűlölt trailer utal a Reitman-műre. Hovatovább, a cselekmény alapja ugyanaz: New Yorkot ellepik a szellemek, és egy csapat szerethető balfék megmenti a várost.

A brit Guardian nevű napilapnak nyilatkozó Paul Feig rendező nem is érti a nagy „ellenállást”, hacsak nem arról van szó, hogy a rajongók nem igazán tudják elfogadni, hogy a huszonegyedik század szellemirtói nők. Ezzel a gondolattal a filmes pedig nem tud azonosulni. Ám minden bizonnyal a direktor azzal a forgatókönyvvel is kezdhet megbarátkozni, hogy az év egyik legnagyobb bukása lesz a Szellemirtók.

A klasszikus csapat
A klasszikus csapat

Tulajdonképpen a Szellemirtók mint franchise sosem működött igazán. A már említett első rész státusza nem kérdéses, de az 1989-ben bemutatott folytatás már erősen középszerűre sikerült. A két író-főszereplő Harold Ramis és Dan Aykroyd hosszú éveken keresztül próbálta összehozni a trilógiának szánt produkció befejező részét, de a sztárszínész Bill Murray sosem ment bele a forgatásba.

Aykroyd állítja, hogy csodálatos szerepet írt neki a Hellbent munkacímmel futó filmtervben, ám Murray azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy zavaros baromság volt. Más források szerint Ramis és Murrey halálosan összeveszett, nem is álltak szóba egymással. Miután előbbi végül 2014-ben elhunyt, végleg eldőlt: új szereplőgárda jöhet csak szóba. Mindazonáltal ironikus módon a rebootban Murray fel fog tűnni egy kisebb szerepben – de a korábbiaktól teljesen független, új karaktert fog alakítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.