Az SS-tiszt és a zsidó nő szerelme – kész a film

Szeptember 3-án mutatja be a Vertigo Média a Suite Francaise című brit-francia romantikus drámát. A film Irène Némirovsky regénye alapján készült, amely a 2004-es frankfurti könyvfesztivál egyik szenzációja volt.

Némirovsky – írja a Librarius – nem fejezhette be regényét, mert a második világháborúban az auschwitzi koncentrációs táborban meghalt. 1942-es halála után a deportálástól csodával határos módon megmenekülő lánygyermekei csaknem hat évtizeden át egy kofferben őrizgették a kéziratot, mit sem sejtve annak tartalmáról.

A regény 2004-es megjelenését követően elnyerte a rangos Renaudot-díjat, amelyet első alkalommal ítéltek oda posztumusz, „kortársi" rangra emelve a remekművet.

A regény adaptációja valóságos sztárparádét vonultat fel, benne a háromszoros Oscar-jelölt Michelle Williams mellett többek között az Oscar-jelölt Kristin Scott Thomas, A Wall Street farkasával sztárrá váló Margot Robbie, és a manapság Hollywoodban erősen foglalkoztatott Matthias Schoenaerts játsszák a főbb szerepeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.