Az Operaházat nem akasztja meg sztrájk

Az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete egy nappal a sztrájk lehetőségéről szóló információ megjelenése után megnyugtatott mindenkit. Az Opera szakszervezetei nem terveztek, de még csak nem is tudtak sztrájkról.

A szakszervezet közleményében ez állt: "Szakszervezetünk reménytelinek ítéli a munkáltatóval napok óta tartó intenzív tárgyalásokat, amelyek a kollektív szerződés megkötésére irányulnak. Úgy látjuk, hogy a tagság, a társulat és a munkáltató érdekeit is egyaránt szolgáló, hosszútávra készülő dokumentum rövid időn belül aláírásra kerül. Ezért nem kell tartani attól, hogy szakszervezetünk sztrájkfelhívással élne, ezáltal nehezítve az Operaházban és az Erkel Színházban meghirdetett műsorok bemutatását."

A közel 250 munkavállalót tömörítő szakszervezet a Fidelio korábbi beszámolója szerint sztrájkot helyezett kilátásba, amennyiben a Magyar Állami Operaház nem köt velük kollektív szerződést. A közleményt viszont a hírek szerint előzetes egyeztetések nélkül adta ki a több érdekvédelmi csoportot is tömörítő Liga Szakszervezetek. A felhívás állítólag az Operaházban működő szakszervezeti vezetőket is meglepte, akik nem terveztek sztrájkot, mivel a kollektív szerződések ügyéről folyamatos és optimizmusra okot adó tárgyalások zajlanak a munkaadók és a munkavállalók képviselői között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.