Majd Balázs elviszi

Teregetés közben már jó ideje Balázs show-epizódokat nézek az internetről, és közben őszintén tudom sajnálni a pár ezer forintért megcsalást, megcsalatást füllentőket – vagy azokat, akik éppen ingyen vallják be, hogy a környéki közértekben már jó ideje földön kívüli nyelven kérik ki a húsz deka parizert meg a vizeszsömlét.
Jobb napjain a leghülyébbekkel is flottul tudott ironizálni a műsorvezető, amivel kapcsolatban el kell persze mondani, hogy vonatkozó tapasztalat híján a résztvevők nem is igazán tudták, mit tesznek. Legelébb is magukkal. Nem tudták, hogy az internet gonosz: mindent megőriz.

Azóta „több produkció fényét is emelte” a műsorvezető – ez mondjuk szerencsés megfogalmazás lehet, mert tényleg, még a legsötétebb emberi tulajdonságokra alapozó trashnek is van fénye, mely emelhető, ha más nem, a reflektorok gondoskodnak erről, és a munkaadó egészen jól fel is mérte, hová kell pozicionálni az arroganciájával és modorosságaival együtt is az egyik legnézhetőbbnek és hallgathatóbbnak tűnő műsorvezetőt. Ez egyébként nem annyira Sebestyén dicséret akart lenni, hanem.

A Négyen négy ellen című játék esetében is valami hasonlóról lehet szó: majd Balázs elviszi. A családi játszmaként aposztrofált vetélkedő szerencsére távol esik a magyar kertévézés reterátjától, amennyiben nem félhülyék csinálnak még hülyébbet magukból gondosan szerkesztett és élő adásokban egyaránt, de az alapötlet és a műsorvezető is többre képes.

A családok nem a lexikális tudásuk segítségével győzhetnek egy-egy adásban, hanem azt kell megmutatniuk, mennyire tudnak „az emberek” fejével gondolkodni. El tudják-e találni, például, hogy „az emberek” miért szólnak be utastársaiknak a tömegközlekedési eszközökön. Ha „az emberek”, pontosabban a száz előzőleg megkérdezett magyar által adott leggyakoribb válaszokat eltalálják, pontot kapnak a válasz százalékos arányában.

A győztes család végül vagy nyer pénzt a fináléban, vagy nem –, de továbbjut, másnap pedig egy másik családdal mérkőzik meg, és így tovább. Szerda este Nagy Feró családját a játékba újonnan belépő Kerekes Józsefék hívták ki, most nem ismertetem a komplett fél órát: újra Nagy Feróék győztek.

Csakhogy az utolsó perceket leszámítva, amikor az dőlt el, Nagyék végül visznek-e haza pénzt (vittek), nem tűnt különösebben izgalmasnak a műsor.

Nem tudom, lehet, hogy én vagyok ilyen civilfetisiszta, de tényleg csak a hírnévre vergődöttek közhelytudására volna éhes a magyar közönség? Vagy majd beindul az a vonal is, nyilván, most még az etetés van soron, celebekkel és családjaikkal, ettől azonban még jót tett volna a show-nak (a kicsit modernebb, vagy nem is: egyszerűen csak jobb díszlet mellett), ha Sebestyén Balázs többet merít akár a VV-s, akár a kódos múltjából, vagy hagyják neki, hogy merítsen, vagy tudomisén.

A nézettségi adatok majd jól kihozzák, hogy éppen én vagyok az, aki nem tud „az emberek” fejével gondolkodni. Nem para különben, nem zavarnak a számok, a matekhoz én sem értek.

Négyen négy ellen
RTL Klub

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.