Az élet szeretetéről szól majd a hétfői emlékkoncert

Nemcsak dzsesszrajongó volt, hanem lelkes támogatója szeretett zenészeinek is. Az ő sikere az volt, ha kedvenceit sikeresnek láthatta. Dzsesszzenész barátai közös koncerttel búcsúznak a nemrég elhunyt Fodor Pétertől hétfő este nyolc órakor, a Budapest Music Centerben.

Mint a zeneszerző-dzsesszzongoraművész Sárik Péter a zene.hu-nak  elmondta, Fodor Péter március 27-i születésnapjához közeli időpontban akarták a koncert-megemlékezést tartani. Hozzátette:

„Hodek Dávidhoz és hozzám – a korkülönbség ellenére – nagyon szoros barátság fűzte Pétert. Fábián Julival közös duólemezünk kiadását is ő segítette. Essiet Okon Essiet egy New York-i bőgős, akivel itt találkozott Budapesten Benito Gonzalez koncertjén, és hamar nagyon jó kapcsolat alakult ki közöttük. Micheller Myrtillt, Gyárfás Istvánt és Berki Tamást is nagyon szerette. Így jött létre a szereplőgárda. Péternek nagy álma volt, hogy együtt lásson bennünket színpadon Hodek Dáviddal és Essiettel. Ezt most már csak fentről láthatja!"

Sárik Péter azt is megjegyezte: a hozzátartozók kifejezett kérése, hogy az est ne a gyászról és az elmúlásról szóljon, hanem Fodor Péterhez illően inkább a családról, a barátságról, a dzsesszről és az élet szeretetéről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.