Autón járni óhajt a Budapest Jazz Orchestra

A Budapest Jazz Orchestra tematikus koncertsorozatai mellett, 2015. február 14-én este négy énekes szólista közreműködésével lemezbemutató koncertet tart a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.

Az 1998-ban megalakult Budapest Jazz Orchestra valódi áttörést jelentett a hazai jazz élet számára, hiszen létrejött Magyarország első professzionális bigbandje, mely hangzásával a '20-as évek Amerikáját idézte.

A 2013 szeptemberében debütált új, „Swing Evening Show" című produkciójuk. A műsorban a zenekar négy kiváló énekessel kiegészülve - Fehér Adrienn, Urbán Orsolya, Farkas Gábor Gábriel és Mujahid Zoltán - a '20-as évektől napjainkig kalauzolja el a közönséget a swing világában. 2014 októberére elkészült a produkció magyar nyelvű verziója, melyet hanglemez formájában rögzítettek a négy énekessel, „Aki autón járni óhajt" címmel.

Az új hanganyag a XX. század ismert, illetve ma már elfeledett zenei gyöngyszemeit mutatja be. A feldolgozások kifejezetten a zenekarra, valamint a négy szólistára íródtak, melyek Csejtei Ákos, Hárs Viktor és Zakar Zoltán munkái. A régi magyar filmslágerek és a nagy sikereket elért magyar jazz- és könnyűzenei kompozíciók először szólalnak meg magyar nyelven.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.