Ausztrál animációs filmdíj Bucsi Rékának

Bucsi Réka SYMPHONY No.42 című diplomafilmje nyerte a legjobb animáció díját a melbourne-i filmfesztiválon, Ausztrália vezető nemzetközi filmes eseményén. A fesztivált 53. alkalommal rendezték meg idén, a játék-, rövid- és dokumentumfilmeket is felvonultató programba 57 országból érkeztek alkotások.

A július 31. óta a hazai mozikban, a Frank című angol vígjáték kísérőfilmjeként látható, társadalomkritikát is magában hordozó SYMPHONY No.42 jelenetei környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák, helyzetei ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak.

A művében a hangoknak, zörejeknek jelentős szerepet adó rendező Lukács Péter hangmérnökkel másfél év alatt készítette el a filmet. Bucsi Réka kerülte a túlstilizálást és a figurák rajzfilmesre szabását annak érdekében, hogy megmaradjon a realitás talaján. Az események szürreálisak, a látvány pedig kapcsolatot jelent a valósághoz.

A Symphony No.42 a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszékén (MOME Anim) készült. A film a februári Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be először, majd számos elismerésben részesült, köztük Halle, Hongkong, Lisszabon, Pordenone és Poznan nemzetközi filmfesztiváljain.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.