Augsburgi sikerek

Héja Domokos, Liszt-díjas dirigens szeptembertől 2020-ig vezető pozíciót tölt be a Theater Augsburgban. Negyven előadásra készül a zenekarral a következő évadban.

A szeptember 27-i évadnyitón, amely egyben Héja Domonkos debütálása is, Zemlinsky Kandaules király című operája kerül színre, ezt követően Mallorcán turnézik a társulattal. A klasszikus operák és a szimfonikus repertoár mellett az újonnan kinevezett fő-zeneigazgató a tervek szerint kortárs operákat is vezényel majd Augsburgban.

A Sába királynőjére készül
A Sába királynőjére készül

Héja 1998-ban, friss diplomásként megnyerte a Magyar Televízió IX. Nemzetközi Karmesterversenyét. 2005 és 2011 között a németországi Chemnitz operaházának első karmestere, 2011 és 2013 között a Magyar Állami Operaház megbízott fő-zeneigazgatója és vezető karmestere volt. Rendszeresen vezényli a Tokio City Philharmonic Orchestrát, a Kassai Állami Filharmonikus Zenekart és a Berlini Szimfonikus Zenekart is.

A hazai közönségnek sem kell nélkülöznie, ő vezényli a húsz esztendővel ezelőtt általa alapított Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekart is. Héját legközelebb ma és július 5-én láthatja vezényelni a fővárosi közönség: a Budapesti Nyári Fesztiválon Goldmark Sába királynője című operáját dirigálja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.