Atomblues

Ken Hensley (Uriah Heap), Glenn Hughes (Deep Purple), Rick Wakman (Yes) is fellép a huszadik Gastroblues Fesztiválon, amelyet július első hétvégéjén tartanak Pakson. Három nap alatt harminc koncert lesz, köztük templomi és szabadtéri előadások is.

Nagyon nehéz manapság egy kis költségvetésű rendezvénynek az előadók közül válogatni, de ha valaki ránéz a plakátra láthatja, hogy három nagy rock sztár is eljön a fesztiválra – hangoztatta Nemes Nagy Péter a 20. paksi Gastroblues Fesztivál zenei kínálatát ismertető sajtótájékoztatón pénteken.

A három zenész közül kettőt - Ken Hensley-t, a Uriah Heep alapító tagját és Glenn Hughes-t, aki rövid ideig a Deep Purple tagja volt – már megismerhette a paksi közönség, a harmadik, Rick Wakeman, igazi unikum Magyarországon, mert szólóban még nem játszott itt, csak évtizedekkel ezelőtt a Yes együttessel - tette hozzá.

Várják Paksra a magyar blues emblematikus figuráját, Deák Bill Gyulát, továbbá Takáts Tamást, Fekete Jenőt, akik többször megfordultak már a programon. Két olyan fiatal muzsikus is részt vesz, akiknek a pályája a paksi fesztiválon kezdődött. Egyikük Katona Tamás, aki 1996-ban kilenc évesen mutatkozott be, azóta Tommy Katona néven Texasban zenél nagy sikerrel, valamint Little G. Weevil, azaz Szűcs Gábor, aki az elmúlt év végén blues lemezt adott ki magyarként Amerikában és azóta is a blues rádiók forgatási listáinak első helyeit birtokolja - fogalmazott Nemes Nagy Péter.

A fesztivál július 6-án, pénteken kezdődik és vasárnapig tart, a koncertek zömét az Energetikai Szakközépiskola sportcsarnokában tartják. Gárdai Ádám szervező azt emelte ki, hogy a szabadtéri, ingyenes előadások és főzőverseny után, vasárnap is lesznek koncertek a csarnokban.

A templomi előadások száma is nőtt: szombaton és vasárnap is várják a közönséget a Szentlélek templomba, ahol azokra is emlékeznek, akik zenészként, vagy más közreműködőként részt vettek az elmúlt fesztiválokon, de már nincsenek köztünk. Péntek este a Gastrobluest is többször megjárt, tavaly elhunyt basszusgitárosra, Kepes Róbertre emlékeznek, és családjának juttatnak a bevételből - fűzte hozzá.

A blues, dzsessz és rock muzsikához idén is borbarát találkozó, gasztronómiai bemutatók sora és főzőverseny tárul. Utóbbira az előzetes jelzések alapján az eddigieknél több nevezőt várnak. A kóstolójegyekből származó bevételt viszont csakúgy, mint eddig a viski magyar óvoda építésére ajánlják fel. A versenyen halászlé, borral készült és egyéb ételek kategóriájában hirdetnek győztest, jutalmazzák a legszebb standot és átadják a közönségdíjat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.