Átkerül a Ludwigba Balatoni Monika biennáleirodája

Csütörtökön délelőtt a Ludwig Múzeum sajtótájékoztatóján Fabényi Júlia főigazgató még lezáratlannak nevezte a velencei biennále magyar irodájának áthelyezését a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Közalapítvány szervezetétől a Luwig Múzeum kötelékébe. Az Emberi Erőforrások Minisztériumában délutánra már döntöttek is: a biennáleiroda átkerül a Ludwigba.
A Ludwig Múzeum felkészült szakembereivel és nemzetközi kapcsolatrendszerével kiemelkedő szakmai és elméleti hátteret biztosít az 56. Nemzetközi Képzőművészeti Biennále magyar részvétele koordinálásáért felelős Balatoni Monika nemzeti biztos által vezetett irodának – olvasható az államtitkárság közleményében.

A döntés értelmében a Ludwig Múzeumhoz kerül a Velencei Biennále 2015-ös magyar részvételéhez az állami költségvetésből biztosított, a korábbi évek támogatási összegével megegyező, 64,8 millió forintos keret is. Ez az összeg fedezi a nemzeti biztos négyfős irodájának felállítását és működtetését is a Ludwig Múzeum intézményi keretei között.

Az 1895 óta rendszeresen megrendezett Velencei Biennále a mindenkori kortárs képzőművészet egyik legjelentősebb nemzetközi seregszemléje. A 2015. május 9. és november 22. között zajló Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén a kilenctagú szakmai zsűri döntése alapján Cseke Szilárd képzőművész és German Kinga kurátor Fenntartható identitás című projektje képviseli Magyarországot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.