Átalakul a Hobo Blues Band

A Hobo Blues Band új összetételben, az eddiegieknél jóval kevesebb koncerttel vág neki a következő időszaknak - közölte hírlevelében a zenekar névadója és vezetője, Földes László Hobo.

A minap 30. születésnapját ünneplő együttes legutóbbi gitárosa, Fehér Géza saját honlapján megerősítette, hogy a Hobo Blues Band a legutóbbi időkig ismert összeállításában megszűnt létezni.

Hobo ugyanakkor azt írja: zenekara nem szűnt meg, csak személyi változásoik történtek. Néhány zenésztől megvált, helyükre újak kerültek, de neveket nem említ. A nyolcvanas évekbeli társai közül néhányan szívesen visszatérnének a zenekarba, Deák Bill Gyulával például közös lemezt tervez 2009-ben - tudatta. A közös lemeztervet a 60. születésnapját napokban ünneplő Deák Bill Gyula is megerősítette az MTI érdeklődésére.

Hobo az eddigi évi 180-200 fellépés helyett csak 10-15 koncertet tervez a zenekarral, s egy-egy időszakot budapesti nagykoncerttel zár. Színházi fellépéseinek és előadóestjeinek számát nem csökkenti. Tavasz végére ígérte zenekarának következő jelentős fellépését a margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a nemrégiben megjelent Bolondvadászat című lemez anyagából. Idei fellépéseinek száma meghaladja a 150-et.

A zenész jelenleg a Rolling Stones-könyv második részének befejezésén dolgozik. Félig elkészült az "Utcazenész" munkacímű monodrámával a magyar rockzene 40 évéről, bemutatójáról a debreceni Csokonai Színházzal és egy budapesti színházzal tárgyal. Jövőre hosszabb útra utazik Oroszországba és Szibériába, a Gulag-táborokkal összefüggő színpadi munkájához gyűjt anyagot, felkeres több tábort és múzeumot. A tervezett albumot visszatérése után állítja össze.

November végén megjelenik az "Apák rock and rollja" dupla DVD és dupla CD. Egy hónapos csúszással, 2009. január 16-án mutatják be a "Bolondvadászat" színpadi változatát, filmforgatókönyvet is tervez belőle. "Olyan mennyiségű írásbeli elmaradásom van évek óta, hogy ezt a döntést nem halogathattam tovább. Van néhány dolog, amit csak én írhatok meg, az én kötelességem, nem halogathatom tovább" - fogalmaz Hobo.

A közeli jövőre előadást és lemezt tervez Jack Kerouac "Úton" című regényéből, Bob Dylan magyarra fordított dalaiból. Három HBB albumot ígér Requiem a bluesért, Vándorcirkusz és Száz év vonaton címmel. - Annyi szeretetet kaptam a közönségtől, s annyi a feladatom, kötelességem, hogy eszemben sincs abbahagyni a zenélést - fejezi be hírlevelét Hobo.

Fehér Géza gitáros a változásokat bejelentve honlapján megköszönte az elmúlt hat évet az érdeklődőknek. A Hobo Blues Band eddigi zenészei decemberben együtt lépnek fel a Gödörben.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.