Átadták az Év Gyermekkönyve díjakat

Átadták szombaton Az Év Gyerekkönyve Díj 2014 elismeréseit. A díjat hagyományosan az Ünnepi könyvhéten és Gyermekkönyvnapokon osztják ki. Idén a zsűri tagjai és a kategóriák is nyilvánosak voltak. A grémium tagja volt Besze Barbara kritikus, Csájiné Knézics Anikó tanító, Kucska Zsuzsanna könyvtáros, Rényi Krisztina illusztrátor, Szekeres Nikolett kritikus, Gombos Péter egyetemi oktató és Pompor Zoltán HUBBY elnök.

Az év legjobb gyerekkönyv írója Kollár Árpád lett (Milyen madár, Csimota Kiadó) Az év legjobb ifjúsági könyv írója: Lakatos István, a Magvetőnél megjelent Óraverzumért. Az év legjobb illusztrátora díjjal Hanga Rékát jutalmazták a Bibedombi szörnyhatározóbeli munkájáért (Cerkabella Kiadó). A Kolibri Kiadónál jelent meg a Torzonborz újabb gaztettei című kötet, amelynek magyar szövege Nádori Lídia munkája, ő lett Az év legjobb fordítója.

Az év legeredetibb könyve díjat a Pozsonyi Pagony Kiadó vehette át a Mit keresett Jakab az ágy alatt? Című kötetért, amelyet Dániel András írt. A díjakat az Emmi összesen 1 millió forinttal, díjanként 200 ezer forinttal támogatta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.