Asterixtől Ady Endréig

A MásSzínTér elnevezésű nemzetközi színházi fesztivál mellett népi iparművészeti bemutatók, kézműves-foglalkozások, koncertek, táncház és tárlatvezetések várják az érdeklődőket péntektől a Néprajzi Múzeumban Pénteken este lesz reneszánsz est, tárlatvezetés a Legendás lények, varázslatos virágok című időszaki kiállításon és táncház.

Mesedélután és tánctanulás várja szombaton a kisebbeket, akik a megfelelő tánclépéseket a Cilinder Alapfokú Művészetoktatási Iskola közreműködésével sajátíthatják el. A Másik című kiállításhoz kapcsolódó MásSzínTér elnevezésű, március 28. és április 5. között tartó nemzetközi színházi fesztiválon elsőként Valcz Péter és a Deux Bleu Frank Trou előadása A gall kakas és a magyar tyúk címmel várja a publikumot: az élőzenés történelmi tabló a népvándorlástól a vasfüggönyön át napjainkig, Asterixtől Ady Endréig vezeti a nézőket.

Vasárnap kiszézésen vehetnek részt az érdeklődők a Cilinder Iskola közreműködésével, majd délután 4 órától a Holdvilág Kamaraszínház előadásában megtekinthetik Mrozek Emigránsok című darabját.

A húsvéti vásár ideje alatt a múzeumi bolt madarának tojásait már a kapuk nyitása előtt elrejtik fészkében és azon kívül is. Mindenki, aki segíteni szeretne a tojások megtalálásában és összepárosításában, egy kincses térképpel és egy párjavesztett tojáskártyával felszerelkezve kezdheti meg kalandozását. A szerencsével járók jutalomban részesülnek, a többi között húsvéti tojásokkal gazdagodnak.

A Karaván Művészeti Alapítvány műsora jövő szombaton avatja be nézőit a Minden egér szereti a sajtot című történetbe; a színpadon roma és nem roma fiatalok játszanak együtt. Egy nemzetközi produkció látható este Exit címmel az emberi küzdelmekről és a kommunikáció gyötrelmeiről: a történetben négy ember négy különböző országból összetalálkozik az 1980-as években.

A Malko Teatro előadása a különbségekről, az elragadtatásról és a téveszmékről szól, amelyek az európai népekben élnek egymással kapcsolatban; a Circus Europa jövő vasárnap este 7-tól mulattatja a nézőket. A színházi fesztivál előadásai előtt két órával a látogatók tárlatvezetéseken vehetnek részt A Másik című kiállításon a Néprajzi Múzeumban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.