Aradi Tibor vitte haza a Karinthy-gyűrűt

Aradi Tibor humorista vehette át idén a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotóit és előadóit díjazó Karinthy-gyűrűt kedden Budapesten.
A 41. alkalommal kiosztott kitüntetést Jónás István, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója adta át a Magyar Rádió Márványtermében.

A korábban pincérként dolgozó, 44 éves Aradi Tibor felidézte, 120-140 darab villa eltörölgetése után döntött úgy egy alkalommal, hogy kilép akkori munkahelyéről, és inkább humorista lesz. Dolgozott Maksa Zoltán mellett, később pedig a Rádiókabaré mellett a Mikroszkóp Színpad műsoraiban is sokat szerepelt.

A Karinthy-gyűrű 10-12 gramm aranyból készül, az 1975 óta minden évben átadott elismerés korábbi díjazottjai között olyan jeles személyiségek találhatóak, mint Hofi Géza, Karinthy Ferenc, Moldova György, Kern András vagy Bajor Imre.

A díjat hagyományosan Karinthy Frigyes születésnapján adják át, ugyanakkor ennek pontos időpontja cseppet sem biztos - június 23., 24., 25. vagy 26. is ismeretes -, hiszen a nagy író, vélhetően szándékosan, előszeretettel adott meg különböző születési dátumokat a vele készült interjúkban, beszélgetésekben - jegyezte meg Sinkó Péter.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.