Arabul is tudni kell már

Az angolon kívül spanyolul, arabul, franciául, kínaiul vagy németül feltétlenül érdemes megtanulniuk azoknak, akik Angliában akarnak boldogulni. Vagy itthon. A British Council listája az angoloknak szól, de tanulhatnak belőle a magyarok is.

Mint arról a Nyelv és Tudomány honlap ma beszámolt: a British Council összeállított egy listát arról, hogy melyek az Egyesült Királyság számára legfontosabb nyelvek. A fontossági sorrendet több mutató alapján állították össze. Ilyenek a jelenlegi kereskedelmi kapcsolatok, az üzleti élet és a kormányzat kereskedelmi elképzelései, a növekvő piacok, a diplomáciai és biztonsági szempontok, a közérdeklődés és a népszerű turisztikai célpontok, az angoltudás szintje más országokban, vagy éppen a nyelvek súlya az interneten.

A legfontosabb nyelvek listája a magyarok számára is érdekes, hiszen sokan dolgoznak az Egyesült Királyságban és sokan képzelik el jövőjüket ott – figyelmeztet a nyest.hu. A magyarországi iskolákban az angol mellett a német, francia, olasz, spanyol nyelvoktatást választják a legtöbben, aki igazán versenyképes akar lenni a kinti munkaerőpiacon – és persze az itthonin is – jó, ha megfontolja az alábbi listát.

Az ajánlott nyelvek fontossági sorrendben:

1. spanyol
2. arab
3. francia
4. kínai (mandarin)
5. német
6. portugál
7. olasz
8–9. orosz, török
10. japán

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.