Apu, én, meg a diktatúra

Lola Arias argentin rendező a Trafóba tavaly meghívott előadása, Az év, amikor születtem, a chilei Pinochet diktatúra éveit boncolgatja; az a produkció, amelyet idén láthat a közönség My life after címmel, a 70-es évek Argentínáját idézi meg a rendező saját emlékfoszlányaira támaszkodva.

Az előadás résztvevői, mind a 6 szereplő – a 70-es és korai 80-as években születtek – szüleik történeteit rekonstruálják eredeti dokumentumok, fényképek, levelek, magnókazetták, régi ruhák, családi történetek és emléktöredékek segítségével. Kik voltak a szüleim, amikor megszülettem? Milyen volt Argentína, mielőtt megtanultam beszélni? Hányféle verziója létezik egy történetnek, ami a születésem előtt esett meg vagy akkor, amikor olyan kicsi voltam, hogy még nem emlékszem belőle semmire?

A szereplők a rekonstrukciós kísérlet során azért merítkeznek meg a múltban, hogy megpróbáljanak felkészülni a kiszámíthatatlan jövőre. Felveszik a szüleik ruháit, és megpróbálják az akkori életüket ábrázolni.

a Diktatúrában élt az apám (My life After) november 27-én és 28-án, este nyolctól lesz látható a Trafóban - olvasható a szinhaz.hu-n.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.