Antal Nimród megsegíti a magyar filmet

„Vissza a moziba! – Nézzünk magyar filmeket!” címmel Antal Nimród rendez társadalmi célú reklámot az új magyar filmek népszerűsítése érdekében.

A Magyar Nemzeti Filmalapnak sikerült Budapestre csábítania Antal Nimród filmrendezőt, aki a Kontroll című filmjével vált világhírűvé. A rendező a hétvégén érkezik Budapestre, hogy egy különleges rövidfilmet rendezzen magyar stábbal és magyar színészekkel - adta hírűl a Magyar Nemzeti Filmalap. A Los Angeles-i születésű Antal Nimród az utóbbi években Hollywoodban rendez, az ő nevéhez fűződik az Elhagyott szoba, a Ragadozók, a Szállítmány és legutóbb a Metallica együttesről forgatott koncertfilm, amit világszerte mindenütt bemutattak a mozik.
A legkedveltebb magyar sztárok, Bodrogi Gyula, Csuja Imre, Derzsi János, Dobó Kata, Eszenyi Enikő, Gálffi László, Gáspár Sándor, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Koltai Róbert, Kulka János, Pindroch Csaba, Rudolf  Péter, Schell Judit, Szabó Győző is szerepel majd a reklámban.

Noha a Filmalap közleménye szerint támogatásukkal már 20 film forgatása befejeződött, eddig csak két mű került mozikba: Szász János rendezte A nagy füzet és Bodzsár Márk Isteni műszaka - mindkét mozi messze alulteljesített az ígért nézőszámokkal szemben. Decemberbe kerül mozikba az Orosz Dénes rendezte Coming Out, mely eddig furcsa színű plakátjával és női kebleket villantó előzetesével hívta fel magára a figyelmet.

A Filmalap kezdeményezésére „Vissza a moziba! – Nézzünk magyar filmeket!” címmel készülő film tehát fontos ügyet szolgál: célja, hogy a nézők újra beüljenek a magyar filmekre a mozikba. A társadalmi célú kisfilm a tervek szerint az év végétől lesz látható a televíziókban, online felületeken és természetesen a mozikban. A magyar filmszakma képviselőinek, fiatal forgatókönyvíróknak, rendezőknek és filmszakos hallgatóknak lehetősége lesz arra is, hogy találkozzon Antal Nimróddal egy szakmai beszélgetés keretében november 23-án a Puskin moziban.

Antal Nimród, a Kontroll rendezõje
Antal Nimród, a Kontroll rendezõje
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.