Angelára szavaztak legtöbben az interneten

Az interneten leadott szavazatok alapján kihirdették a Mediawave harmadik alkalommal megrendezett Úton című nemzetközi filmfesztiváljának győzteseit. 
A legjobb film, a román-magyar Angela lett. A film arról szól, hogy egy erdélyi kis faluban Angela, egy fiatal cigány lány szülni készül. Bepillantást nyerünk  mindennapjaiba és töredékekben megismerjük kalandos múltját: elrablásának történetét és azt, hogy jövendőbeli férje hogyan mentette meg  őt az elrablók karmaiból. Amint kapcsolatuk története feltárul, megismerjük a lány családját és a környékbeli romák integrációs próbálkozásait a társadalomba. Annak ellenére, hogy Angela jövője férje távolléte miatt kilátástalannak tűnik, a lány a vallásban talál megnyugvást és reményt.

A rendező Püsök Botond, aki Kolozsváron végezte tanulmányait filmművészet, fotóművészet, média szakon, majd filmrendezőként diplomázott. A legjobb operatőr címet a német Jens Winkler érdemelte ki. Színészként a magyar Baranyai László bizonyult a legjobbnak, Gál Sándor Lépj tovább című alkotásában nyújtott alakításáért. A legnehezebb út nevű díjat Pörös Izabella Hosszú út című műve kapta. Az összetört lélek teljességét mutatja be. A legfurcsább alkotás egy iráni film, az Akarás lett.

Az egyszer volt, hol nem volt című filmet találták a legszebbnek a szavazáson. Oliver Victoria és Zimu Zhang műve Magyarország hegyvidékén, Boldogszeren játszódik. A mindennapi valóságtól teljesen elkülönülve, szinte a múltban él egy család, István, Réka, és öt gyermekük. Vívnak, nyilaznak, egész nap dalolnak, és nem használnak áramot, az öt gyerek még iskolába sem jár. Céljuk, hogy életüket a saját elképzeléseik szerint alakítsák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.