Androidosok válasszanak!

A Király utcában szeptember 10-11-én megrendezendő Királyi Vásár egyik fő attrakciója egy különleges virtuális bemutató lesz. A Unique Method csapata a hazánkban eddig kevéssé ismert, Augmented Reality technológia segítségével virtuálisan újjávarázsolja a Király utca 40. teljes homlokzatát. A bemutató egy aprócska program formájában letölthető lesz az Internetről.

A használathoz egy Androidos telefonra van szükség, mellyel a helyszínen, a kamerát a homlokzatra irányítva csodálhatja meg a közönség a virtuálisan felújított házat. Az ehhez szülséges programot a jövő hét elején innen lehet majd letölteni.

A projekt külön érdekessége hogy a programban két, eltérő stílusú tervet is bemutatnak, így mindenki maga dönthet, hogy a klasszikus, vagy a modernebb stílusú homlokzat illik bele a környezetbe. A tervek között a képernyő bal felső sarkában elhelyezett gombokkal egyszerűen válthatnak majd az érdeklődők. A program automatikusan a helyére illeszti mindkét virtuális homlokzatot.

A projekt nem titkolt célja a közvélemény-kutatás, ez a módszer hatékony prezentációs eszköz ilyen és hasonló kérdésekben. Ennek megfelelően mind az érintettek, mind pedig a városfejlesztés, és technikai újdonságok iránt érdeklődők figyelmére számítanak a szervezők.


Királyi Vásár

Első ízben szervezik meg Budapest népszerű design-utcájában a Királyi Vásárt, amely a bolhapiac és tájak, illetve mesterségek vására mellett vonzó kulturális és zenei programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az eseményre több mint 150 vásározót várnak, a legkülönbözőbb portékákkal, emellett pedig a hazai és nemzetközi gasztronómiai különlegességek kedvelőit is változatos étel- és italkínálattal csalogatják majd a belvárosi helyszínre, mely a történelem folyamán mindig is a kereskedők utcája volt. Így most felidézve eredeti funkcióját és nyüzsgő hangulatát, Budapest egyetlen belvárosi bolhapiacaként invitálja szeptember 10-11-én a hazai és külföldi látogatókat.

A vásár és programok ingyenesen látogathatók, további részletek itt olvashatók


HTC
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.