Amerikai írók Donald Trump ellen tiltakoznak

Több mint 450 író - köztük Pulitzer-díjasok, valamint National Book Award-nyertesek - írta alá az amerikai népnek címzett, Donald Trump elleni nyílt levelet. A nyilatkozat szerzője két író, Andrew Altschul és Mark Slouka, és az aláírók között olyan szerzők szerepelnek, mint Stephen King, Junot Díaz, Michael Chabon, Dave Eggers. Az online petícióhoz több mint tizenötezer „civil" csatlakozott.
Sokat beszélgetett arról Altschul és Slouka arról, mennyire tehetetlenek és csalódottak, amiért egy ilyen veszélyes politikai figura megerősödhetett – írta a BuzzFeednek.

Úgy gondolták, hogy megannyi írókollégájuk hasonló véleményen van, ezért elkezdtek egy emailt körbeküldeni, és egy-két nap alatt több száz aláírást összegyűjtöttek. Ekkor határozták el, hogy a petíciót nyilvánosságra hozzák. A nyilatkozatban az általuk kétségbevonhatatlanul amerikai értékekről írtak, és remélik, hogy aki elolvassa, felteszi magának a kérdést: tényleg Donald Trump a megfelelő ember, hogy ezeket képviselje? Bíznak abban, ezzel a nyilatkozattal néhány ember véleményét megváltoztatják e kérdésben.

Az írók hangsúlyozták, hivatásuk miatt különösen tisztában vannak azzal, hogy a hatalom nevében milyen sokféleképpen lehet visszaélni a nyelvvel. Hozzátették: „Mindannyiunktól azonnali és hathatós választ követel egy olyan politikai jelölt felemelkedése, aki szándékosan a társadalom legközönségesebb és legerőszakosabb tagjait szólítja meg, erőszakra buzdítja híveit, leüvölti ellenfeleit, megfélemlíti a másként gondolkodókat, becsmérli a nőket és a kisebbségeket" Mindezekért lelkiismereti okokból egyértelműen ellenezik, hogy Donald Trump jelölt legyen az Egyesült Államok elnöki tisztségére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.