C. Amanpour: Veszélyben a szabad és független újságírás

Christiane Amanpour az amerikai CNN hírtelevízió legnagyobb sztárja. Mindig a legveszélyesebb helyekről tudósít, Afganisztánból, Pakisztánból, Boszniából, Gázából. Több amerikai elnökkel készített interjút, meg is haragudtak rá, Bill Clintonnal is volt féléves mosolyszünete.

Christiane Amanpour amerikai riporter szerint az egész világon veszélyben van a szabad és független újságírás.

Christiane Amanpour akcióban
Christiane Amanpour

A kormányok és az államok egyre erősebben akadályozzák munkájukban a riportereket - mondta a CNN amerikai hírtelevízió ismert újságírója a Der Spiegelnek. Az interjú a német hetilap legfrissebb számában jelenik meg.

„A lényeg az, hogy mindig azt mondták, csak a gonoszok akarják propagandacélból a saját elképzelésüknek megfelelően alakítani a híreket. De mindenki ezt csinálja. Minden kormány ellenőrizni próbálja a híreket, az Egyesült Államokban, Európában, akárhol" - mondta Amanpour, akinek hétfőn kezdődik új interjúsorozata a CNN-ben.

A riporter kritikusan ítéli meg a média saját fejlődését is. Kifogásolta, hogy egyes televíziók csak a szórakoztató műsoraik részének tekintik a híreket. Az is fájó, hogy a néző gyakran csak cinikusan figyeli a híreket.

- Az életünket kockáztatjuk, hiszünk hivatásunk teljesítésében. Ez nem videójáték - szögezte le a világ válságövezeteiből gyakorta tudósító amerikai riporternő.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.