Almodóvar, Cruz és Bardem a madridi Hírességek Sétányán

A spanyol filmművészet huszonöt jelentős alakja, többek közt Pedro Almodóvar, Penélope Cruz és Javier Bardem előtt tiszteleg a madridi Hírességek Sétánya, amelyet hétfőn adtak át a spanyol fővárosban. A spanyol filmtörténet kiemelkedő alkotói kaptak csillagot Madridban: a főváros Argüelles nevű negyedében található sétány - többek közt - Luis García Berlanga és Luis Bunuel rendezőkről is megemlékezik.

A Hírességek Sétányán összesen kilenc rendező, Almodóvar, Berlanga és Bunuel mellett Juan Antonio Bardem, Alejandro Amenábar, José Luis Garci, Pilar Miró, Carlos Saura és Fernando Trueba kapott helyet. A színészek közül 17 művészt "választottak be" az előkelő csoportba, Penélope Cruz - akinek már Hollywoodban is van csillaga - és férje, Javier Bardem mellől nem hiányzik Antonio Banderas, valamint Almodóvar korábbi múzsája, Carmen Maura sem. Csillagot kapott Imperio Argentina, Sara Montiel, Emma Penella, Amparo Rivelles, Carmen Sevilla, Concha Velasco, Fernando Fernán-Gómez, Pepe Isbert, Tony Leblanc, Francisco Rabal és Fernando Rey is.

A spanyol filmakadémia fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Hírességek Sétányának felavatásával. A kiválasztott művészek hozzájárulása a spanyol filmművészethez vitathatatlan - fogalmazott internetes oldalán az intézet, hozzáfűzve, hogy a színészek és rendezők pótolhatatlan kincsei a hispán filmkultúrának. A hírességek Óscar Mariné tervezte gránit-fehér márvány-acél csillagot kaptak. A hivatalos esti avatóünnepségen a még élő kitüntetettek közül többen családtagjaikkal, barátaikkal és pályatársaikkal vesznek részt.

"Nagyon hálás vagyok, megtiszteltetés megkapni ezt a csillagot és azok között lenni, akik művészetté és élvezetté tették a filmet" - fogalmazott Antonio Banderas, akinek szintén van csillaga Hollywoodban.

Director Pedro Almodovar (L) poses with cast member Antonio Banderas (R) during a photocall for the film
Director Pedro Almodovar (L) poses with cast member Antonio Banderas (R) during a photocall for the film "La Piel Que Habito", in competition at the 64th Cannes Film Festival, May 19, 2011. REUTERS/Eric Gaillard
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.