Állati sírversek

Itt éltünk és haltunk címmel csütörtök reggeltől ingyen letölthető a Magyar Elektronikus Könyvtár honlapjáról Nógrádi Gábor 25 éve, egy fiktív amerikai költőnő, Anna Moll álneve alatt megjelent, állatsírverseket tartalmazó kötetének magyar környezetre „újramesélt" változata.

A versolvasás népszerűsítésére írt gyűjtemény előző változata négy kiadásban jelent meg. A magyar–angol kiadás Cakó Ferenc homokrajzaival a XXI. század, azaz a 3. évezred első kiadványa volt: 2001. január elsején 00.00 órától lehetett megrendelni a neten. A mostani „magyarítás” oka (a már említett népszerűsítési törekvésen túl) az, hogy az állatok által elbeszélt események egy része a szerző gyerekkori emléke. Néhány cím a sok közül, kedvcsináló gyanánt: Margaret a kanca, Dodó a herélt, A búza téri patkány, A zsidó farkasa és: Senki, a kölyökmacska.

Az 1947-ben született Nógrádi Gábor költő, író, újságíró, hangjáték-, tévéjáték- és filmforgatókönyv-író legismertebb kötete a Gyerekrablás a Palánk utcában, a Hecseki és a kedves betörők, a Marci öröksége, A bátyám zseni, a Papa, ne már!, a Hogyan neveljünk? és a Segítség, ember! Utóbbinak ugyancsak állatok a főszereplői.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.