Állami napot kapott az Arénában a Minimum

Az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán szerdán aláírta a gyerekéhezés ellen létrejött Nemzeti Minimum csoport pályázatát, így a május 23-i nagyszabású koncerten és az azt megelőző próbanapon ingyen kapják meg a Papp László Sportarénát és szolgáltatásait – jelentette be a „Minimum-est a Kaptárban” negyedik szakmai beszélgetése előtt a látványtervező Horgas Péter, a Minimum ötletadója.
Fotó: Papp Dóra / Népszabadság
Hozzátette: a miniszter azt is elismerte, ma Magyarországon több tízezer gyerek rendszeresen éhezik, ez valamennyiünk szégyene, ezért támogatja ezt a figyelemfelhívó kampányt. A civil csoport célja, hogy a mindenkori kormány olyan hálózatot dolgozzon ki, és erre garantálja a fedezetet a mindenkori költségvetésben, amellyel valóban minimalizálni lehet az éhező gyerekek számát.

A Minimum ennek kapcsán április végére konferenciát szervez, amelyen a szeretetszolgálatokkal, a civilekkel és a kormány képviselőivel keresik a választ arra, ha van pénz a gyerekéhezés visszaszorítására – és erre ígéretet kaptak –, hogyan lehet azt hatékonyan elkölteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.