Alice Cooper és a farkas

Mi a közös Prokofjevben, Alice Cooperben, egy kiöregedett hippiben és Hollywoodban? Hát a farkas! A Deutsche Grammophon különleges kiadványán nem csupán új köntöst kapott az orosz zeneszerző klasszikus műve, de interaktív animációs filmmé vált.
Mivel a Péter és a farkas önmagában rövid egy egész estés meséhez, a Giants Are Small vizuális csoport – amelynek nem ez az első esete klasszikusok modernizálásával: dolgoztak már Janacek-operával és Ligeti Le Grand Macabre-jával is – előtörténetet is gyártott a darabhoz. Zeneileg ezt a legkülönfélébb művek részleteiből válogatták hozzá: Mahler I. szimfóniájától a Lohengrinig, Satie-tól Smetanáig van itt minden, okosan összehangolva.
Fotó: deutschegrammophon.com

A sztori magva nagyon is aktuális, Prokofjev eredetijének szereplői (farkas, kacsa, madárka, macska) meg mókás új szerepet kapnak: Péter orosz kisfiú, aki Hollywoodban kezd új életet emigráns nagypapájánál. Ő igazi hippi, aki visszavágyik korábbi, vidéki életébe: kacsákat tart a filmsztár kertjében. A macska a híresség medencéjében koktélt szürcsölget, a kacsa pedig embernek képzeli magát, könyveket olvasgat. Az állatkertből szökött farkast paparazzók üldözik. Hogy vajon mit szólna Prokofjev ehhez, no meg a Péter által épített farkasfogó óriásrobothoz? A karcos hangú Cooper olyan szuper mesélő, hogy vélhetően meg lenne véve kilóra.

Fotó: deutschegrammophon.com

A CD-hez applikáció – interaktív animáció – is készült, amelynek segítségével a gyerekek számára inter­aktívvá válik a művel – s Prokofjev eredeti szándéka szerint a hangszerekkel – való ismerkedés. Ez sajnos csak Apple-felhasználók számára elérhető, pedig a szakemberek a leginspirálóbb programok egyikeként emlegetik, vásárlói értékelése ötcsillagos. A CD önmagában is élvezetes zenés hangoskönyv – ráadásul mennyire menő Alice Coopertől tanulni angolul?

Péter és nagypapája egyaránt beilleszkedési problémákkal küzdAlice Cooper a felvételek során újra gyermeknek érezte magát Forrás: deutschegrammophon.com

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.