Alföldi rendezi Rost Andreát

Gálaesttel ünnepli Rost Andrea pályafutásának 25. évfordulóját november 10-én az Erkel Színház. A 19:30-kor kezdődő nagyszabású koncerten Rost Andrea az operairodalom legszebb áriáiból válogat, olyan szerepeket felelevenítve, amellyekkel bejárta a nemzetközi színtér leghíresebb színpadait.

Rost Andrea ünnepére ismét Magyarországra érkezik a szintén világhírű bolgár mezzoszoprán, Vesszelina Kaszarova, aki az Ezüst Rózsa Bál sztárvendégeként mutatkozott be a hazai közönségnek. A két kiemelkedő énekesnő a jeles alkalommal nemcsak szólóáriákat ad elő – együtt is színpadra lépnek. Offenbach-duettjük, a Barcarolle után férfi vendégeivel is énekel kettőst Rost Andrea.

A jubileumi esten fellép a világjáró olasz tenor, Luciano Ganci is, aki Olaszország, Ausztria, Csehország, Izrael, az Arab Emirátusok, Korea, Kína, Szlovákia, Svájc, Kanada, Kazahsztán és Oroszország színpadai után mutatkozik be Budapesten. Ganci és Rost Andrea előadásában Pinkerton és Cso-cso-szán kettőse csendül fel. Az olasz tenor szólóáriái mellett közreműködik a Traviata nagyáriájában is.

A hazai művészek közül színre lép még az új generáció két képviselője: Cser Krisztián és Nagy Zoltán. A műsorban Rost Andrea operaszínpadi debütálásának emlékére felhangzik Gounod: Rómeó és Júliájából Júlia keringője, valamint további részletek Bizet: Carmen, Verdi: Traviata, Mozart: Figaro házassága, Leoncavallo: Bajazzók, Saint-Saëns: Sámson és Delila és Puccini: Pillangókisasszony című operáiból.

A különleges est karmestere Kesselyák Gergely, rendezője Alföldi Róbert, díszlettervezője Zöldy Z Gergely - írja a szinhaz.hu.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.