Akár Oscart is nyerhet Bucsi Réka filmje

Az amerikai Sundance filmfesztivál újabb részleteket tett közzé jövő évi programjáról. A legjobb nemzetközi animációs kisfilm kategóriájában ott szerepel Bucsi Réka alkotása is, a több fesztiválon már sikerrel vetített Symphony no. 42. A magyar rendező munkája korábban már az Oscar rövidlistára is felkerült, így akár még a szobrot is elnyerheti.

Ugyanebbe a kategóriába egy másik magyar érdekeltségű produkció is meghívást kapott. Daniel Gray, a Magyarországon élő alkotó Tom Brownnal közösen készített teeth című műve is ott szerepel a nemrég közzétett listán.

Korábban már kiderült, hogy Mundruczó Kornél legutóbbi filmje, a Fehér Isten is a Sundance-program része lesz. A filmet nemrég mutatták be a francia mozik. Januártól pedig a brit, februártól az amerikai és márciustól a német mozikban lesz látható Mundruczó Kornél alkotása.

A Sundance Filmfesztivál az Egyesült Államok független filmeket felvonultató világhírű filmes seregszemléje, ez az első alkalom, hogy magyar produkciók is bekerültek a programba - írja a hvg.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.