Ajándék hangverseny látássérülteknek Budapesten

A Vakok Állami Intézetében ad ajándékkoncertet csütörtökön a Tokyo-Budapest Ensemble.

A koncert érdekessége, hogy a közönség a program szünetében a muzsikusok segítségével testközelből is megismerkedhet a hangszerekkel, ez a látássérülteknek különös élményt adhat - közölte Szabóné Berta Irén igazgató.

A csaknem két évtizede évente más-más zenei érdekességgel Magyarországon turnézó, japán-magyar zenészekből álló együttesben idén bemutatkozik a Tokyo Geidai Strings tagjaiból alakult vonósnégyes, amely Haydn D-dúr és Dvorák F-dúr kvartettjét szólaltatja meg. A Zeneakadémiával szoros kapcsolatban álló nagy művészeti egyetem hallgatóiból és tanáraiból alakult az "anyaegyüttes", a vonószenekar.
Szólistaként fellép velük Berkes Kálmán klarinétművész és karmester, a Győri Filharmonikusok művészeti vezetője, a tokiói Muszasino zeneakadémia tanára, aki Mozart A-dúr klarinétötösében játszik.

A műsor - szokás szerint - a nyárhoz illően egyszerre komoly és szórakoztató. A fiatal művészek az igazgató szerint idén is sikerre számíthatnak, hiszen a korábbi koncerteken még a hangversenytermen kívül, a folyosón is több tucat vendég hallgatta a muzsikát

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.