Agnetha Fältskog (ex-ABBA) újra lemezt készített

Újra lemezt készített Agnetha Fältskog, a svéd ABBA együttes egykori énekese.

Szólóalbumán a korábban Grammy-díjra is jelölt dalszerző-producerrel, Jörgen Elofssonnal dolgozott együtt, aki többek közt olyan előadóknak készített már lemezt, mint Britney Spears, Kelly Clarkson, Celine Dion vagy a Westlife. Másik segítője a szintén ismert Peter Nordahl volt - közölte a Universal Music Hungary csütörtökön az MTI-vel.

"Sohasem gondoltam volna, hogy valaha újra énekelni fogok. De miután meghallottam az első három dalt, egyszerűen képtelen voltam nemet mondani" - nyilatkozta újrainduló popkarrierje kapcsán Agnetha Fältskog. Hozzátette: nagyon hosszú ideje nem írt már dalt, de amikor újra leült a zongorához, egyszerűen visszajöttek a régi érzések Az album tavasszal jelenik meg, előfutára, a When You Really Loved Someone című szerzemény már ebben a hónapban elérhető lesz.

Az ABBA 1982-es feloszlása után az énekesnő négy angol nyelvű albumot készített, a legutóbbi My Colouring Book címmel 2004-ben jelent meg. Az ABBA-t 1972-ben alakította a már korábban együtt zenélő Björn Ulvaeus és Benny Andersson, miután két énekesnőt, Agnetha Fältskogot és Anni-Frid Lyngstadot bevették a csapatba. 1974-ben váltak világszerte ismertté, amikor Waterloo című dalukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált és attól kezdve éveken át uralták a különböző országok toplistáit. Pályafutásuk során több mint száz dalt jelentettek meg és mintegy 350 millió lemezt adtak el. Legnagyobb slágereik: Waterloo, S.O.S., Mamma Mia, Dancing Queen, Money Money Money, Knowing Me, Knowing You.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.