A Rádayban a New Model Army

Péntek este a Ráday Music Pub vendége az elmúlt két évtized egyik legsokoldalúbb kultikus underground zenekara, a New Model Army. Az Oliver Cromwell forradalmi hadserege után elnevezett angol banda zenéjét nemcsak nehéz, de hiba is lenne beskatulyázni, hiszen számtalan műfajból táplálkozik a punktól kezdve az R&B-n át a gótikus rockig.

Muzsikájukban hangsúlyos a ritmusszekció, amitől intenzívnek, dühödtnek, sőt olykor katonásnak hat, ám a repertoárjuk jóval szélesebb: csöndesebb, érzelmesebb darabjaikat gyakran akusztikusan adják elő. Justin Sullivan énekes szövegei költőiek, rengeteg ellentmondás feszül bennük és mélyebb igazságok keresnek. Gyakran politikai vagy humanitárius üzenetet hordoznak – ez emelte a zenekart kultikus státuszra és hozott rendkívül hűséges, több generáción átívelő nemzetközi rajongótábort, „A Család”-ot. A New Model Army fennállásának 26 éve alatt folyamatosan készítette a lemezeket és turnézott.

Magyarországon sem először járnak, több Sziget fesztiválon és Mezőtúron is felléptek már. Közszájon forgó legenda, hogy az énekes egy vonatjegyért bárhová elmegy koncertezni, kis hazánkat is keresztül-kasul zakatolta, s ha valaki, ő biztosan nem keveri össze Budapestet Bukaresttel. A zenekar legújabb albuma, Fuck Texas, Sing For Us, november 17-én jelenik meg, illetve lesz letölthető. A lemezen a High turné különböző állomásain rögzített felvételeket gyúrták össze egyetlen koncertté. Többek között olyan klasszikusok is felkerültek a korongra, mint a Poison Street, Family és 225, amiket még soha nem adtak ki hivatalos élő koncertfelvételen.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.