A No, megállj csak! című rajzfilm még mindig az oroszok kedvence

Még mindig a No, megállj csak! című szovjet-orosz rajzfilm a legnépszerűbb Oroszországban - derült ki egy közvélemény-kutatásból, amelyet a Ria Novosztyi hírügynökség ismertetett csütörtökön.

A Szojuzmultfilm nevű animációs stúdióban készített rajzfilm első sorozatának első részét 1969-ben vetítették. A fondorlatos nyúl és a gonosz, buta farkas történetéből 1986-ig több sorozat is készült, akkor a farkas hangját kölcsönző Anatolij Papanov halála miatt befejezték a filmek készítését. Később, 1993-ban a fel nem használt felvételekből kiadtak egy újabb sorozatot. 2004-ben új szinkronnal újabb széria született, míg 2006-ban már a 19. évadnál tartottak az orosz rajzfilmkészítők.

A Társadalmi Véleménykutató Alapítvány (FOM) kérdéseire válaszolók a népszerűségi listán a második helyre a haszontalan, mégis szeretetre méltó kislány és a házias, szorgalmas erdei medve történetét megfilmesítő animációs filmet tették. A Mása és a medve című, gyermekek és felnőttek körében egyaránt népszerű animációs sorozatot a megkérdezettek hét százaléka szereti a legjobban.

A harmadik helyre a William Steig történetéből készült és 2001-ben bemutatott animációs film, a Shrek került. A DreamWorks stúdió filmje nyerte el a legjobb animációs filmnek járó első Oscar-díjat 2001-ben.

A február elején végzett felmérésből az is kiderült, hogy az oroszok 19 százaléka szinte minden nap néz rajzfilmet. Majdnem ugyanannyian, a megkérdezettek 18 százaléka pedig egy héten párszor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.