A nap kritikája a Megasztár négyről

Beindította a leszbik fantáziáját Bencsik Tamara. A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálja, miért dobta vissza a szavazóautomata a Bencsik Tamarára leadott smseket. Milliomos apjának köszönheti Király Viktor, hogy... Fekete Dávidot egy vallási közösség szavazatai juttatták tovább. Oldalas fizetett hirdetés 25 ezer példányban, egy tehetős méditulajdonosnak köszönhetően, amiről Dávid semmit nem tudott, de örül neki…

Mint látni, a Megasztár negyedik szériája igencsak felborzolta a kedélyeket. Ha hinni lehetne a bulvárlapok címoldalainak, meg a nyilatkozó celebeknek, mit várnak a döntő összecsapástól, hát azt gondolnánk, a fél ország legalább tövig rágja a nagylábujja körmét igyekezetében, annyira kíváncsi, ki lesz az ország legjobb férfihangja 2008ban. Még ha így lenne! Ám az igazság az, hogy hiába üvölti hétről hétre a világba a szürke egér Szekeres Nóri mellett Till Attila, hogy MEGASZTÁR, normális ember már csak blazirt pofát vág a döntő közeledtére, s most még én sem tudom, ki nyer, de a legszomorúbb az egészben, hogy nem is érdekel.


Az, hogy valami nagyon sántikál itt, már a nyáron látszott. Mert már a zsűri összetétele borzongtató volt. Utóbb be is bizonyosodott, hogy ők maguk szerepet játszottak, az ítészek újraértékelt szerepét, és amikor a szerkesztők a többiekre nézvést bántó módon kiegészítették őket Friderikusz Sándorral, hát láthattuk: bármennyire kiváló lehet a saját szakmájában Eszenyi Enikő, Fenyő Miklós, Mester Tamás – arra alkalmatlanok, hogy értelmesen meg tudjanak ítélni, ennek nyomán megmagyarázni egy-egy produkciót. Ahogy fogytak a hangok a színpadon, úgy lett egyre világosabb a kulisszák mögötti világ, s öntötte el a sajtót a fűrészpor: ki, kire, mit, mikor, hogyan – és amúgy meg. Erről kezdett szólni az egész, mert a teljesítményről már nem volt mit mondani. Az volt a legkevesebb.

A legnagyobb vitát persze a 13 éves Tóth Lüszi (meg a család) – oldalvizén az alig idősebb Nguyen Thanh Hien – kavarta. Nem kellett volna ezzel ennyit foglalkozni: ha egyszer a szerkesztők a korhatár leszállítása mellett döntöttek, nincs vitatni a jogát az induláshoz. Hogy aztán normális ember egy 13–14 éves, kétségtelenül tehetséges gyereknek nem azt mondja, hogy kislányom, irány az iskola, találkozunk három év múlva, az az embert minősíti. Bízunk benne, hogy Tóth Lüszi és Hien is feltűnik néhány év múltán a deszkákon, de most nem volt helyük a pódiumon.De nem volt helye Lakatos Krisztiánnak sem. Rendes országban az első három perce után színpadra ugrott volna egy menedzser és bigbandet állítva mögé, Las Vegasig taszigálja.


Tóth Vera és Gabi, Oláh Ibolya, Gáspár Laci, Caramel és Rúzsa Magdi – a tehetségtöbblet itt most kimarad – után, most leseperték nekünk a padlást. Már a válogatásnál látszott, hogy itt bizony a resztli jön. Egyetlen emlékezetes alak maradt meg bennem, akire kíváncsi lettem volna, arra a hölgyre, aki alkoholos félkómában érkezett a meghallgatásra, de…


Nagyon nagy teljesítménye a TV 2nek, hogy sikerült padlóra küldenie ezt a korábban kimondottan élvezhető, drukkolható programot. Hogy mennyire sikerült, azt mutatja, hogy még a kormányfőt is megrázta a Megasztárbotrányok sora. Gyurcsány Ferenc minderről blogjában számolt be a napokban A hollandi mártásról és a Megasztárról című bejegyzésében.
Mondom, hogy itt a vég.

Megasztár
Megasztár
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.