A Ligetben is beindul a szezon

A városháza és Zugló önkormányzata, a Budapesti Városvédő Egyesület, Herminamező Polgári Köre-1990, és a Liget Köztársaság nevű civil alakulat április 12.-én, a közkertet éppen 200 éva díszítő FUIT emlékhelynél tizenharmadszorra is megnyitja a Ligeti Szezont. A programok főleg a gyerekeknek szólnak.

Az Állatkerti Húsvéti Mulatságok című programfolyam keretében a kertben reggel kilenctől játékos vetélkedők, kézműves foglalkozások lesznek, permanens nyúlsimogatással egybekötve, a Nagycirkusz és a Műjégpálya előtt ugyancsak a gyerekekre kalibrált attrakciókban lehet része a publikumnak: lesz játszóház és különféle zenészek, köztük zenebohócok, továbbá robotok, sőt Vivien, az énekes is fellép.  A műjég kerítésén belül görkori park, játék és kézműves vásár, gólyalábasok és egyéb komédiások várják a nagyérdeműt.

A Mezőgazdasági Múzeumban délután háromkor a Kaláka ad koncertet. A múzeum április 12-től a már hagyományossá vált, népszerű Húsvét-kiállítással és tavaszköszöntő játékkal várja a Ligetbe látogatókat, a tárlat kapcsán minden nap lesz kézműves bemutató, illetve ünnepi dísz- és tojáskészítés.

A másik ligeti múzeumban, tehát a Közlekedésiben húsvét vasárnap feldíszített szekér várja a közönséget a második emeleten. . A szokásokhoz híven idén is húsvét vasárnap csokoládétojással és húsvéti kifestővel kedveskednek a legfiatalabb látogatóknak. A Vidámparkban is beindul az idény: április 12-én 4000 négyzetméteren, 15 játékkal, új vizidodgemmel, kisvonattal, tréfás vasúttal megnyitja kapuit a Dzsungel Mesepark.

A FUIT emlékhelynél sírhelynél délelőtt tízkor lehet egybegyűlni, ahol az erre fogékonyak térzene mellett hallgathatják meg Horváth Csaba főpolgármester-helyettest és Weinek Leonárd zuglói polgármestert.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.