A Liget Galéria képzőművészetisekkel ünnepli a 30. születésnapot

Független Re-akciók címmel a Liget Galéria fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet alapszak végzős hallgatói a galériával együttműködve rendezik meg diplomakiállításukat csütörtöktől az Olof Palme Házban.

A kiállítás, amelyen 27 művész - köztük a Kis Varsó - vesz részt, nem korlátozódik kronologikus ív megrajzolására. A művek a galéria felhívására érkezett kortárs reakciók, amelyeket a galéria történetéből válogatott archív anyagokkal kiegészítve mutatnak be. Az elsődleges válogatási szempontok a Liget működése szempontjából releváns tematikák voltak, mint például: az intézményi együttműködések, a fotó médiuma, a nőművészet jelenléte, szociális és társadalmi témák, ezek közül kiemelten az ökopolitika, a háború és az aktivizmus - olvasható a Liget Galériának az MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

A kiállításhoz az eseményre kiadott katalógus - amelyet június 16-án mutatnak be - mellett számos társrendezvény, például a környezettudatos életmódról szóló előadás, kerekasztal-beszélgetések, gerillakertészkedés, zenei programok, látványkoncert és különféle gyerekfoglalkozások kapcsolódnak.

A kiállító művészek között van Czank Ninetta, Barna Orsolya – Fodor Emese – Kristóf Gábor – Pálinkás Bence György, Erhardt Miklós, Family worm, Gosztola Kitti, Gutema Dávid, Hajdu Zsolt, Horváth Tibor, Khoór Lilla, Király András, Kis Varsó, Lilith öröksége, Menesi Attila – Christoph Rauch, Nemes Csaba, Nemes Márton, Palotai Gábor – Peternák Miklós, Schneemeier Andrea, Szentesi Csaba, Szabó Eszter Ágnes – Szira Henrietta, Tranker Kata és Tulisz Hajnalka.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.