A köztévé kuratóriuma beleszólna a kertévék díjcsökkentésébe

Az RTL Klub és a TV 2 kérte, hogy mérsékeljék koncessziós díjukat. A köztévé kuratóriuma ma felszólította az ORTT-t konzultáljon vele, mielőtt dönt a kérdésben. A közszolgálati csatornáknak nem mindegy, mennyit fizetnek a kereskedelmi televíziók, mert a befizetett összeg egy része az ő büdzséjükbe kerül.

Konzultáljon a köztévékkel a médiahatóság, mielőtt dönt a két országos kereskedelmi televízió koncessziós díjának csökkentéséről - ezt kérte az egyik testületi tag tájékoztatása szerint a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége. A szerdai ülésen egyhangúlag elfogadott határozat emlékeztet arra: „a döntés befolyásolja a köztelevíziók gazdálkodásának kiszámíthatóságát"; egyben felkérik Czeglédi László kuratóriumi elnököt, hogy a lehető legrövidebb időn belül, levélben tárja érveiket az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke elé.

Várhatóan jövő heti ülésén dönt az ügyben az ORTT, amely korábban kétszer már elutasította a két társaság díjcsökkentési kérelmét, amely sajtóértesülések szerint körülbelül felére mérsékelte volna a két társaság által fizetendő summát.

Az egyik testületi tag ezzel szemben azt indítványozta: 3,5 százalékra változtassák az RTL Klub és a TV 2 által fizetendő summát; ez azt jelentené, hogy tavaly - a hatályos szerződésükben szereplő 1,8-1,9 milliárd forintos éves díj helyett - az RTL Klub egymilliárd 250 milliót, a TV 2 pedig 930 millió körüli összeget fizetett volna. Az RTL Klub díja a digitalizáció céljait szolgálja, a TV 2-ének 70 százalékát a Magyar Televízió, a fennmaradó részt a Duna Televízió kapja.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.