A hit éve - 48 döntős a Mária Rádióban

A Magyarország öt helyszínén és a Délvidéken megtartott regionális középdöntőkből 48 fő jutott be az I. Kárpát-medencei versmondó verseny országos döntőjébe - közölte kedden az MTI-vel a Quo vadis, Domine? szavalóversenyt hagyományteremtő szándékkal, A hit évéhez kapcsolódóan meghirdető Mária Rádió.

A háromfordulós, felmenő rendszerű szavalóverseny sok intézményt, pedagógust, több száz középiskolás tanulót lelkesített fel. A verseny vagy inkább találkozó célja, hogy az istenes versek személyes megszólaltatásával középpontba állítsák a hit erejét, és a versenyre való felkészüléssel lehetőséget teremtsenek az istenkereső ifjaknak a művészetben való csöndes elmélyülésre - olvasható a közleményben.

Az országos döntőt április 6-án délelőtt 10 órai kezdettel tartják a Budapesti Fasori Evangélikus Gimnáziumban. A versmondók teljesítményét a zsűri tagjaként Bényi Ildikó, az MTVA műsorvezetője, Dúl Géza, a Mária Rádió műsorigazgatója, Németh Miklós Attila, az MTI felelős szerkesztője, Soósné Dr. Veres Rózsa irodalomtörténész és Wiegmann Alfréd rendező, versszínházi alelnök értékeli.

A gálaműsorban fellép Szvorák Katalin népdalénekes és Sinkovits Vitay András színművész.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.