A helyettes államtitkár lemondását 'sok mindennel összefüggésbe lehet hozni'

"Úgy gondolom, hogy elvégeztem, amire hét hónappal ezelőtt vállalkoztam" - mondta el távozásának okairól az MTI-nek csütörtökön a lemondását szerdán benyújtó Kálnoki-Gyöngyössy Márton kultúráért felelős helyettes államtitkár.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium szerdán este tudatta az MTI-vel, hogy a tisztségét 2010. június 16-a óta betöltő Kálnoki-Gyöngyössy Márton beadta lemondását, melyet Réthelyi Miklós miniszter elfogadott. Mint a helyettes államtitkár az MTI-t tájékoztatta, miután a miniszterelnök kézhez veszi a lemondását, 15 napig látja még el feladatait.

Arra a kérdésre, hogy nem függ-e össze távozása a Műcsarnok csütörtökön zárult vezetőváltásával (Petrányi Zsoltot a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ eddigi igazgatója, Gulyás Gábor követi február 1-től), Kálnoki-Gyöngyössy Márton közölte: lemondását "sok mindennel összefüggésbe lehet hozni, de legkevésbé a Műcsarnokkal".

Terveivel kapcsolatban a leköszönő helyettes államtitkár elmondta, a következő két hétben a még folyamatban lévő ügyeket igyekszik lezárni, majd keres egy számára megfelelő feladatot.

Mint a NEFMI sajtóosztálya lapunkkal tudatta, Kálnoki-Gyöngyössy Márton az elmúlt hét hónapban mindent elkövetett a Kormány kultúrpolitikájának sikeréért. Vezetésével a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális szakterülete olyan jogalkotási eredményeket mutathat fel, mint a világörökségi törvény tervezetének elkészítése, a régészeti feltárások rendeleti újraszabályozása, a muzeális és könyvtári intézmények támogatásáról szóló miniszteri rendeletek megalkotása. Megkezdődött egy átfogó közgyűjteményi és közművelődési reform előkészítése.

Az elkövetkező időben szaktudását és tapasztalatát a kultúra más területén szeretné kifejteni, ugyanezen célok megvalósításáért.

Utódáról később születik döntés.

Kálnoki-Gyöngyössy Márton hivatalos kormányzati fotója. Fél évig volt rá szükség
Budapest, 2011. január 19. 2010. június 23-án készült fotó Kálnoki-Gyöngyössy Mártonról, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkáráról. Az államtitkár 2011. január 19-én benyújtotta lemondását Réthelyi Miklós miniszternek, aki azt elfogadta. MTI Fotó: Kovács Attila
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.