A Chico a Bálint Házban

Fekete Ibolya 2001-ben filmfesztivál-díjas filmjét, az Eduardo Rózsa Floresről szóló Chicót április 28-án, kedden 18 órától ismét bemutatják a Bálint Házban, a rendezőnő jelenlétében.

Mint köztudott, Eduardo Rózsa Flores, a nemrégiben Bolíviában lelőtt, különös sorsú bölcsész-katona-forradalmár Fekete Ibolya: Chico című nagyjátékfilmjének főszereplőjeként saját élettörténetét játszotta el egy 2001-ben.


A nagyszabású alkotás magyar-német-horvát-chilei koprodukcióban valósult meg és története Chico (Rozsa Flores) kalandos életének epizódjait eredeti helyszíneken eleveníti meg. A chilei Pinochet diktatúra kamaszként való átélésétől kezdve, a szocialista Magyarországra való menekülésen át, a rendszerváltás utáni balkáni háborúban való fegyveres részvételig. A film 2002-ben a Magyar Filmszemlén Nagydíjat kapott valamint a Karlovy Vary Filmfesztivál "Legjobb rendező" díját.


Ezt a 110 perc hosszúságú "politikai kalandfilmet" - amelyből bőven merített Kepes András is a héten az m1-en nagy érdeklődés mellett bemutatott "Különös történetében" - április 28-án, kedden 18 órától ismét bemutatják a Bálint Házban (VI. Révay u. 16.) Az előadás második részében a rendező szívesen válaszol a nézők összes kérdésére.
Házigazda-moderátor: Perlaki Tamás

 

A Bolíviában meggyilkolt Eduardo Rózsa Flores 2002. február 5-én Budapesten, a Magyar Filmszemlén
A Bolíviában meggyilkolt Eduardo Rózsa Flores 2002. február 5-én Budapesten, a Magyar Filmszemlén
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.