A Búsképű lovaggal startol a Sziget

Színházi előadással indul Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Sziget. Augusztus 7-én, a 0. napon az Ákos-turné soron következő koncertje előtt 18.30-kor a Békéscsabai Jókai Színház La Mancha lovagja című előadását láthatják a fesztiválozók a teátrum Porondszínházában.

Inkvizíciós börtönbe helyezi Cervantes regényét a Broadway-siker musical, cirkuszsátorba adaptálja Fekete Péter rendező 2012-ben. Mit keres egy nagy fekete POBEDA, a kommunizmus rettegett nagy autója a sátor közepén? Mire várnak bőröndjeiken ücsörögve a szögesdrót mögé beterelt emberek? Kitelepítés? Holokauszt? Munkatábor?

Aztán jön valaki, aki mesél, Don Quijote-ként harcol, játszik és reményt ad. Hitet a közösség erejében és a soha fel nem adásban.

Különleges színházi produkció, igazi csapatmunka: artisták, zenészek, színészek, táncosok egy porondon, cirkuszi és színházi tér valóság és álom elegye. Monumentális képek, amelyek beégnek az emlékezetbe, élőzene, csodák halmaza.

A dalmű zenéjét Mitch Leigh szerezte, a dalszövegeket Joe Darion, a szövegkönyvet Dale Wassermann írta. A főbb szerepekben Cserna Antalt, Csomós Lajost, Lapis Erikát, Bodnár Vivient, Jancsik Ferencet, Katkó Ferencet, Szomor Györgyöt, Hodu Józsefet és Szabó Lajost láthatja a publikum.


Katkó Ferenc és Cserna Antal
Katkó Ferenc és Cserna Antal
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.